Ga voor een geluiddempende vloer in uw woning

Wordt u gek van hakschoenen die veel te luid weerklinken op de vloer? Of woont u in een appartement en wil u geluidsoverlast tot een minimum beperken? In beide gevallen is een geluiddempende vloer de beste oplossing. Wij leggen u graag uit hoe een geluiddempende vloer of een goede ondervloer u meer comfort kunnen geven.

Geluiddempende vloer handig?

Wooncomfort vinden wij bij Aqua-Step zeer belangrijk. Daarom beperken we geluidsoverlast graag tot een minimum. Onze SPC tegels en panelen in combinatie met een goede geluiddempende ondervloer zorgen voor een optimale geluiddemping en reduceert loopgeluid. Zo kan u zonder iemand te storen naar het toilet gaan of een late night snack halen. Als u in een appartement woont is een geluiddempende vloer zelfs verplicht zodat u geen geluidsoverlast creëert voor de onderburen.

Voordelen geluiddempende vloer

Het grote voordeel van een geluiddempende vloer is uiteraard dat u een stuk minder last hebt van lawaai in huis. Zo hoort u uw huisgenoten boven niet rondlopen, maakt een bureaustoel die over de vloer schuurt niet meer zo’n lawaai of weerklinkt er geen kabaal wanneer er iets op de grond valt. Een vloer is het meest geluiddempend wanneer u ‘m combineert met een geschikte ondervloer. Dit verhoogt de decibel reductie én zorgt bovendien voor extra isolatie. Een geluiddempende vloer dat heeft alleen maar voordelen!

Aqua-Step in combinatie met ondervloer = geluiddempend

Het kiezen van de ondervloer hangt vaak samen met het soort vloer dat je legt. Wilt u een geluiddempend laminaat, dan zijn Dsire, Homebrand en Villeroy & Boch de opties of een geluiddempende PVC vloer, dan gaat u best voor een dunnere ondervloer net zoals bij onze SPC vloeren. Die zijn trouwens ideaal in combinatie met Secura LVT Click Smart N ondervloer.

Verschillende geluiddempende ondervloeren

In ons assortiment hebben wij de Pro Silencio, Arbiton Secura Aquastop Smart, Arbiton Light Aquastop Flex, Arbiton Thermo Aquastop Smart en Secura LVT Click Smart N.

Arbiton Secura Max Aquastop Smart

De Arbiton Secura Max Aquastop Smart is de beste geluidsisolerende ondervloer. De ondervloer heeft een dikte van 5 mm en is geschikt voor appartementen en dempt geluid maximaal (ΔLW=20 dB, ΔLin=10dB). De Arbiton Secura Max Aquastop Smart egaliseert oneffenheden in de ondergrond tot 4 mm. Het is een 3 in 1 ondervloer: inclusief vochtisolatie én gemakkelijk te leggen zonder tape.

 

Arbiton Light Aquastop Flex

De ondervloer is een vochtisolerende en geluidsisolerende ondervloer. De Arbiton Light Aquastop Flex heeft een goede geluidsisolatie (ΔLW=19 dB) en is geschikt voor vloerverwarming en gemiddeld belopen van ruimtes. Deze ondervloer is ook een 3 in 1 ondervloer: inclusief vochtisolatie én gemakkelijk te leggen zonder tape.

 

Arbiton Thermo Aquastop Smart

De Arbiton Thermo Aquastop Smart is een vocht- en geluidsisolerende ondervloer. De ondervloer heeft een goede geluidsisolatie (ΔLW=19 dB) en is geschikt bij vloerverwarming en het gemiddeld belopen van ruimtes. De Arbiton Thermo Aquastop Smart is een 3 in 1 ondervloer: inclusief vochtisolatie én gemakkelijk te leggen zonder tape.

 

Secura LVT Click Smart N

De Secura LVT Click Smart N is de beste ondervloer voor dunne rigide vloeren zoals onze Aqua-Step panelen. Deze ondervloer heeft een goede geluidsisolatie en is geschikt voor appartementen, vloerverwarming en het intensief belopen van ruimtes. De Secura LVT Click Smart N is een 3 in 1 ondervloer: vochtisolatie én gemakkelijk te leggen zonder tape.