Duurzame Aqua-Step® SPC producten

SPC is de afkorting van Stone Polymer Composite en staat voor een nieuwe generatie van moderne en duurzame producten circulair geproduceerd op Belgische bodem.

Eigenschappen SPC

  • Door de unieke eigenschappen van SPC kan het op veel plaatsen worden toegepast zowel binnen als buiten: vloeren, badkamers, wand- en plafondafwerking, maar ook gevelbekleding.
  • Het materiaal is volledig water- en weerbestendig, brandwerend, heeft een goede maatvastheid, geeft nauwelijks vervorming en heeft een lage uitzettingscoëfficiënt.

Het product bestaat voor ca. 70 % uit kalksteen, ca. 20% PVC, ca. 8% gerecycled materiaal en de rest is additieven. Deze plaat wordt vervaardigd met een extrusie proces. De grondstoffen worden opgewarmd tot ongeveer 200 – 220 graden en met behulp van een matrijs tot een stabiele plaat geperst. Tegelijkertijd worden er één of twee speciale folies versmolten op de plaat.

SPC grondstoffen calcium

De folie bepaalt het toepassingsgebied van de plaat. Zo zijn er oppervlakken die gebruikt worden voor vloeren, waarbij met name slijtvastheid en krasvastheid belangrijk zijn. Voor gevelbekleding is de UV-bestendigheid het belangrijkste.

Vinyloppervlakken worden gebruikt voor interieurtoepassingen. Deze folies zijn in talloze decors en uitvoeringen beschikbaar, van houtlook met voelbare houtnerf of “embossed in register tot beton- en realistische steenstructuur oppervlakken.

Voor zowel binnen- als buitentoepassingen is het SolidPaint® oppervlak beschikbaar, een EBC (Electron Beam Cured) geharde laag. Deze is beschikbaar in uitvoeringen van supermat tot hoogglans, in hout- of steenlook maar ook in RAL-kleuren. De weerbestendige uitvoering van SolidPaint® voor toepassing op gevelbekleding heeft het een uitstekende UV-resistentie, zowel qua kleur als glans.

Met behulp van de nieuwste technieken op het gebied van frezen zijn de platen niet alleen in veel verschillende afmetingen verkrijgbaar, maar ook met verschillende montagesystemen voor vloer, wand, plafond en gevel.